Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Lanttulaatikkoa

Maamme suurimassa päivälehdessä on loistavia reseptejä. Ja koska minulta pyydettiin tällaista näkyville, niin tässä. Jotakin tällaista reseptiä varmaan noudatin kun tein laatikoita itse.

Tässä HSn versio lempilaatikostani

Lanttulaatikko

vettä
(Minä satsain valmiiseen lanttusoseeseen pakastealtaasta)
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaa (laktoositonta jos minulta kysytään)
2 dl keitinlientä
(sitähän ei tietysti sosekaverilla ole, mutta sose oli aika vetistä itsessään, lisäsin kevyesti suolattua vettä)
1 1/2 tl suolaa
4 rkl siirappia
1 tl muskottipähkinää
2 munaa (onnellisen luomukanan)


1. Laita puhtaat, kuoritut lanttupalat kattilaan ja mittaa vettä sen verran, että palat juuri peittyvät. Keitä kypsiksi ja kaada vesi pois. Soseuta lantut tehosekoittimella. Tämän vaiheen voi siis sosealtaalla käynyt unohtaa kokonaan.

2. Turvota korpujauhot vesi-kermaseokseen. Lisää seos lanttusoseen joukkoon. Lisää mausteet ja munat. Vatkaa seosta hyvin ja kaada se kahteen litran vetoiseen paistosvuokaan. Kuvioi pinta ja halutessasi ripottele pinnalle korppujauhoja.

Meillä se menee siis aattona näin: ota äidin tekemä laatikko, sekoita joukkoon kermaa, nokare voita ja sitten seurataan taas ohjetta

3. Kypsennä laatikoita 200 asteessa uunissa noin tunti (puolikas tunti jos on sitä äidin tekemää pohjana). Laatikot voit myös pakastaa raakoina ja kypsentää vasta tarjoilupäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...