Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 1. marraskuuta 2012

Uusi keittokirja

Joulupukki tuli eilen!

Lahja oli paketoitu ihan joulupaperiin ja kultanauhalla koristeltu. Ja sisällä oli toivomani Allt om Mat keittokirja. Ihanaa! Heti iski hirveä tarve tehdä vaikka ja mitä, mutta päätin nyt kuitenkin tehdä jotakin josta olisi oikeasti iloa arkipäivänä kun ruoka oli jo tehtynä. Eli leipää.

Tyttöjen kanssa sitten leivoimme. Resepti oli esillä, mutta kuten aina, inspiraation lähteenä, ei orjallisesti seurattavaksi. Sitäpaitsi kaapista ei löytynyt ihan kaikkea mitä ehdottelivat. 

Lapsien mielikuvitusleivät

3 dl Eila Piimää
3 dl Eila kevytmaitoa
2 rkl oliiviöljyä
½ pala hiivaa
2 tl suolaa
1 tl hunajaa
12 dl vehmäjauhoja

Lämmitä neste 37 asteiseksi. Lisää hunaja ja hiiva, sekoita huolellisesti. Lisää loput ainekset ja anna koneen veivata taikinakoukuilla taikinaa n. 10 min. 

Kohota liinan alla n. tunnin ajan.

Levitä taikina jauhoisilla käsillä leivinpaperille. Jaa taikina 6 osaan ja kohota liinan alla n. 30 min. Tässä vaiheessa päästin lapset valloilleen ja he koristelivat leipämme oliiviöljyn lisäksi mm. aurinkokuivatuilla tomaateilla, sormisuolalla, timjamilla ja italialaisilla yrteillä. Oliivejakin oltaisiin käytetty, mutta ne olivatkin loppuneet. 

Paistetaan 200 asteessa n. 20 min. 



2 kommenttia:

  1. Åhhh vad gott med foccacia!!
    Du förresten... Visst kommer du att lägga ut recept på lite rotsakslådor närmare jul? Jag har aldrig testat, men är sugen på att prova

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Det VAR gott!
      Vad skoj att du tittat in igen :)
      Visst kan jag det, är bara så lat nuförtiden att jag använder halvfabrikat, men har nog gjort själv av dem "från början till slut", så recept finns :)
      Har faktiskt tänkt prova på batatlåda i år, förutom kålroten- och moroten. Potatislåda äter jag inte, så det gör jag inte heller. Men recept finns om du är intresserad av det också :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...