Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 18. tammikuuta 2013

Jo toista kertaa käytössä!

Kerroinhan uudesta työkalustani?

Pitäähän sitä käyttää, muuten tulee taas sellainen olo että tuli hankittua ihan turhaan tällainen vempain. Olen myös kovin ihastunut Hovkonditorn blogiin, suosittelen sitä lämpimästi! Linkki löytyy tuosta oikealta. Sieltä löysin aika hauskan oloisen kuivakakun johon tulee raastettua porkkanaa.

Vihaan muuten raastettua porkkanaa! Kyseessä on tarha-ajalta traumoja, silloinen hoitotäti joutuisi varmaan tänä päivänä raastupaan ja tuomittaisiin aika monestakin asiasta, minun lapsuudessani sitä kai kutsuttiin kasvatukseksi? En tiedä puuttuiko äitini ikinä kyseisen tädin kasvatusmenetelmiin, mutta minä näen edelleen painajaisia siitä tädistä. Koska hän oli jo silloin lähempänä hautaa kuin keski-ikää, ainakin ulkonäöstä päätelleen, lienee täti oikeasti nykyään kovin lämpimässä paikassa? Enkä puhu nyt Balin saaresta. Joka tapauksessa opin yhden asian: en tule koskaan syömään raastettua porkkanaa, ainakaan hymyssä suin. Kakussa porkkanaraaste on ihan hyvää. Tällä kertaa päätin kuitenkin kokeilla uutta reseptiä, luonnollisesti toki minun versionani, kokoshiutaleita kun ei sattunut olemaan kotona.

Appelsiininen porkkanakakku

2 kananmunaa
2 dl sokeria
150 g laktoositonta voisulaa
1 appelsiini
2 porkkanaa
1 dl mantelijauhoa
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta


Vaahdota munat ja sokeri. Raasta porkkanat ja appelsiinin kuori, purista appelsiinista mehu. Sekoita jauhot. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhottuun (tai mannaryynitettyyn tai...) vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 min.

Pääsin muuten kokeilemaan toistakin ostostani. Tähtivuokaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...