Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 30. joulukuuta 2013

Uusinta

Kerroin että partiolaisemme ihastui hyydytettyyn voileipäkakkuun.

Kun oli aika viettää nimipäiviä, myöhästneesti molempien neitien, hän päätti että hän haluaa lempikakkuansa. Siispä hän sai tehdä sen!

Hyydytetty voileipäkakku, variaatio II


kirsikkatomaatteja keltaisia, oransseja, punaisia
viinirypäleitä vihreitä ja tummia
rypsiöljyä
4 liivatelehteä
300 g keittokinkkua
1 vihreä paprika
purjoa n 20 cm
250 g sweet chili Philadelphia-juustoa
1½ dl kurkkusalaattia
pippuriseosta
yrttisuolaa

4 dl laktoositonta kuohukermaa
½ dl sitruunamehua

Real viipaleita
½ dl laktoositonta maitojuomaa

Vuoraa irtopohjavuoan pohja tuorekelmulla ja voitele reunat öljyllä.
Lado koristeeksi tulevat tomaatit ja viinirypäleet pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Paloittele kinkku, paprika ja purjo tehosekottimessa.
Lisää juustot ja mausteet.
Vaahdota kerma ja lisää se joukkoon.
Kuumenna sitruunamehu ja lisää liotetut, kuivaksi puristetut liivatelehdet mehuun niin että ne sulaavat. Kaada liivateseos taikinan sekaan ja sekoita kunnolla. Nostele täyte varovasti koristeiden päälle.


Lopuksi ladotaan ruisleipää kanneksi, eli pohjaksi, taikinan päälle. Kostuta maidolla ja siirrä jääkaappiin hyytymään ainakin 6 tunniksi.

Kumoa kakku tarjoiluvadille, avaa reunat ja poista vuoka. Poista vielä muovikelmu.



2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...