Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Hitaasti mutta varmasti

Lammas on uunissa!

Pari päivää sitten marinoimani paistit on siirretty uuniin.

Nyhtölammas, vaihe 2, paistaminen

Karitsanpaistia
sipulia
porkkanaa
½ litraa vettä

Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit. Itse lisäsin 2 porkkanaa ja 2 sipulia koska pataan ei kertakaikkiaan mahtunut lisää tavaraa. Siirrä paistit juuresten päälle ja lisää pataan n ½ litraa kiehuvaa vettä. Anna kiehua hieman liedellä ja siirrä pata 150 asteiseen uuniin. Anna paistua 5 tuntia,
Kääri lihat folioon ja anna "levätä" vajaa tunti. Revi liha suikaleiksi haarukoilla. Kaada lihojen sekaan hieman paistinlientä ja kuumenna 200 asteisessa uunissa. 

Sillä aikaa kun paisti kypsyy on tarkoitus tehdä leipää, uunijuureksia, sitruuna-valkosipuliperunoita ja muutama jugurttikastike lisukkeiksi. 

Alkupalat ovat viimeistelyä vailla valmiina. 

Hauskaa pääsiäistä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...